Pers

Op deze pagina vindt u onze persberichten en beeldmateriaal bestemd voor gebruik door de pers.
Op de persberichten rust geen embargo en de inhoud is vrijelijk te gebruiken.

Beeldmateriaal op deze pagina mag gebruikt worden in combinatie met de persberichten.
Daarnaast mag dit beeldmateriaal ook gebruikt worden voor promotionele activiteiten waarbij Rinon betrokken is.

Lees hier het persbericht

PERSBERICHT PERSBERICHT PERSBERICHT PERSBERICHT

Rijssen, 24 april 2015

 

TWENTSE BAND RINON MAAKT REIS

Buitenkansen zijn er om aan te grijpen. Dat is precies wat de band Rinon twee jaar geleden deed, toen ze een uniek aanbod kregen van een muziekproducent. Zo begon de avontuurlijke reis van het maken van een cd. Nu is het resultaat eindelijk klaar: REIS! Voordat het in de winkel verkrijgbaar zal zijn presenteert Rinon - een aanstekelijk enthousiaste christelijke band uit Twente - hun cd tijdens een gratis toegankelijk release concert. Op vrijdag 8 mei aanstaande kunnen muziekliefhebbers in Het Centrum in Nijverdal hun hart ophalen bij bekende nummers, maar vooral ook kennismaken met de nieuwe nummers van de cd REIS!

Release concert
Twee jaar na het verschijnen van de single ‘Kijk om je heen’ is Rinons nieuwe EP met zeven eigen nummers klaar. Het resultaat van twee jaar hard werken leg je niet stilzwijgend in een winkelschap. De band Rinon (met alle zes leden afkomstig uit Twente) pakt een cd release liever voortvarend aan. Voordat de cd in de winkel verkrijgbaar zal zijn zet het een concert van formaat op poten. Het wordt een sfeervolle en hartverwarmende avond, waarbij Rinon de nieuwe eigen nummers afwisselt met bekende liederen in een Rinon jasje. Het volledig vernieuwde Het Centrum aan de Constantijnstraat in Nijverdal is geopend vanaf 20.00 om nieuwsgierigen te verwelkomen. Om 20.30 uur trappen de vijf muzikanten het concert af. Stilzitten is er voor het publiek niet bij!

Dankbaar
Rinon grijpt het concert niet alleen aan om REIS als cd te presenteren, maar ook als dankconcert voor het feit dat REIS gemaakt mocht worden. “Drie jaar geleden kreeg ik de inspiratie om nummers te schrijven,” vertelt zangeres en liedschrijfster Eline Jonas, “maar twee jaar geleden kregen we het ongelooflijke aanbod om deze nummers op cd te zetten!” Dit aanbod kwam van een bekende en ervaren gospelartiest uit Vriezenveen. Hij bood aan om met zijn productiemaatschappij het gehele opnameproces op zich te nemen. Eline: “Snap je dan dat we daarvoor erg dankbaar zijn?”

Muzikale reis
Het op papier zetten van nieuwe teksten en melodieën was het begin van een lange en voortdurende muzikale reis. Welke muziek ondersteunt de tekst en melodie het best? “Het gaat er tenslotte om dat de boodschap overkomt,” stelt zanger en gitarist Johan Otten. Tijdens dit ontdekkingsproces moest er aardig aan zowel de nummers als ook aan de muzikale kwaliteiten van de band geschaafd worden. Johan legt uit: “Voor ons als muzikanten is het opnemen van een kwalitatief zeer goede cd een ultieme leerschool geweest. De opnames laten iedere imperfectie perfect horen!” Het resultaat is een verzameling prachtige nieuwe nummers geworden, klaar om de luisteraar mee te nemen op reis!

Vreugde en gezang
De bandnaam Rinon betekent ‘vreugde’ en ‘gezang’. Wie de band wel eens heeft horen en zien spelen, die begrijpt waarom de band deze naam draagt. Rinon beseft dat muziek kracht bevat en mensenharten diep kan raken. Op aanstekelijk muzikale manier verspreidt de christelijke band al meer dan vijf jaar het Woord van God. De vijf muzikanten en hun geluidsman komen uit de omgeving van Wierden (Twente), maar de band speelt tot ver buiten de regio. Rinon voelt zich door God gezegend en wil anderen tot zegen zijn!

_________________

EINDE PERSBERICHT

Download orgineel

 

Wilt u beeldmateriaal gebruiken? Klik dan op de knop hieronder om de afbeelding te downloaden. Deze afbeeldingen mogen uitsluitend gebruikt worden voor zaken die gerelateerd zijn aan Rinon.
Band foto 1 Band foto 2Band logoDownload persbericht
Voor meer informatie, het aanvragen van een interview of wanneer u een exemplaar van onze cd wilt ontvangen dan kunt u contact opnemen met:

Johan Otten

info@rinon.nl

06-1109 5678