De band

Rinon is een muzikaal veelzijdige band, dat vanuit het Christelijk oogpunt het Woord van God muzikaal wil verspreiden. Muziek bevat zoveel kracht. Het kan mensenharten diep in het binnenste raken. Wanneer woorden tekort schieten en te weinig zeggen, kan muziek doorbreken! Rinon betekent ‘vreugde’ en ‘gezang’.
 
De bandleden komen uit de omgeving van Wierden (Twente). De band voelt zich door God gezegend. Zo is naast de single "Kijk om je heen" uit 2013 in 2015 de eerste EP "REIS" van de band gereleased. De band is gezegend. Niet alleen vanwege de kans om nummers tot Zijn eer op cd te mogen zetten, maar ook vanwege de inspiratie om nummers tot Zijn eer te mogen maken!

Eline Otten

Leadzang en songwriter

De meeste mensen kennen mij als een rustig persoon, die af en toe de kat uit de boom kijkt. Mensen die me goed kennen weten dat ik ook heel erg gek kan doen, dat ik hou van gezelligheid en dat ik graag mensen help waar dat kan. De belangrijkste dingen in mijn leven zijn mijn geloof, mijn relatie met Johan, mijn familie en goede vrienden en natuurlijk muziek! Dit heb ik jarenlang als hobby beoefend, maar ik heb er ook mijn werk van kunnen maken. Ik wil mensen helpen met de kracht van muziek!

Danielle van de Beek

Vocals

Nadat ik jaren lang in een band uit Wezep heb mogen zingen, ben ik dankbaar dat ik nu mag zingen bij Rinon. Ik ben blij dat ik na mijn verhuizing van Kampen naar Twente, nu Hem mag blijven aanbidden. Als klein meisje mocht ik zingen in een kinderkoor, daarna acht jaar een instrument mogen spelen en nu 6 jaar zingen in een band. Ik ben dankbaar voor de muziek, mijn relatie met Sander en zoveel lieve mensen om me heen. Ik ben een rustig persoon, maar houd wel kletsen en gezelligheid. Door de week sta ik voor de klas en mag ik ook genieten van de muziek met de kinderen. God geeft mij de muziek om te getuigen van Zijn grootheid in de wereld!

Maarten Boeve

Drums en vocals

Eigenlijk ben ik altijd al wel bezig geweest met muziek. Maar toen ik een aantal jaren geleden tot levend geloof kwam, kreeg het een hele nieuwe rol in mijn leven. Dankzij Rinon pakte ik het drummen weer op. Muziek is nu voor mij letterlijk een instrument geworden om God eer te bewijzen en om anderen te winnen voor Hem. Hoeveel mensen zijn al niet veranderd in hun hart door het horen van een lied?

Johan Otten

Leadzang, gitaar en spreker
http://www.johan-otten.nl

Ik vind het ontzettend gaaf dat ik met deze mensen samen God groot mag maken. We hebben allemaal onze talenten gekregen van Hem en met Rinon mogen we die talenten inzetten tot Zijn eer en glorie. Het draait bij Rinon niet om ons, het draait om God. Met Rinon kan ik mensen laten zien wie God voor mij is en wie Hij voor iedereen wil zijn! We mogen door onze muziek heen onze getuigenissen vertellen aan iedereen.

Ik vind het ook ontzettend gaaf dat ik als spreker regelmatig met de band op pad mag zijn. Op die manier kunnen we nog meer diepgang geven aan de opbouw van diensten.

Niël ter Harmsel

Piano en synthesizer

Mijn talenten die ik heb gekregen wil ik gebruiken om God te dienen en Zijn woord te verkondigen. Met Rinon kunnen we laten zien dat Christelijke muziek ook mooi is en een middel om God te aanbidden!

Yorrick van der Beek

Basgitaar

God helpt mij in alles wat ik denk en doe. Dankzij Hem ben ik nooit alleen! Dat helpt mij en stelt me gerust.

Sander Boeve

Geluidstechniek

Opgroeiende in de Hervormde gemeente van Wierden kwam er langzaam bij mij het verlangen om meer over God, zijn schepping en zijn geliefde volk Israël te leren. Hierdoor ben ik actief betrokken geraakt bij de kerkelijke activiteiten van Wierden en ben ik bij Rinon als geluidsman naar binnen gerold. Als geluidsman van Rinon heb ik al vele kerken mogen zien en veel mensen mogen ontmoeten en ik hoop dat dit nog lang zo zal blijven!