Van bandje naar band

Posted by on 21 nov, 2017 | 0 reacties

Van bandje naar band

8 jaar geleden was er Niël met het idee om een bandje te starten. Eline (toen nog mijn vriendin, inmiddels mijn vrouw) en ik reageerden na een oproep van hem tijdens een bijeenkomst in de kerk. We voelden er wel wat voor en zo is het  begonnen. In het begin als “Niëls bandje”, maar na korte tijd onder de naam die we nog steeds hebben: Rinon.

De afgelopen 8 jaren zijn er ontzettend gaven dingen gebeurd, God zegent!
De band is uitgebreid met Maarten op de drums, Yorrick op de bas, Sander voor het techniek en tijdens de zwangerschap van Eline kwamen Mariëlle (inmiddels Maartens vrouw) en Daniëlle (de vriendin van Sander) ons versterken met de zang.

Groot nieuws: Daniëlle sluit zich vanaf januari 2018 definitief aan bij Rinon als zangeres. En wat zijn we daar waanzinnig blij mee! Daniëlle hebben leren kennen als een ontzettend positieve en vrolijke vrouw met een geweldige stem! En Mariëlle zul je met regelmaat ook bij de band vinden. Schitterende mensen die een echte toevoeging zijn voor Rinon.

Maar dat is nog niet alles, God bracht ons in 2015 iemand op het pad die ons financieel ging sponsoren met een bedrag waarvan wij de kar (waarmee we nu al 2 jaar rondrijden) mochten aanschaffen. En wat hadden we die kar hard nodig! Inmiddels is het 2017 en mochten we pasgeleden een nieuwe digitale mengtafel aanschaffen inclusief in-ear-monitoring systeem waarmee het voor ons ook mogelijk wordt om live opnames te gaan maken. Een nieuwe stap voor ons als band. Nadat in 2015 onze cd “Reis” uitgekomen is, kregen we het sterke verlangen om in de toekomst ook live cd’s te gaan uitbrengen. Dat verlangen zien we stukje bij beetje uitkomen.

Als band staan we niet stil, we kijken vol verwachting uit naar de toekomst en maken plannen. In 2018 willen we graag een aanbiddingsconcert houden. We zijn inmiddels voorzichtig begonnen met het organiseren. En wat gebeurt er? God zegent! Gave deuren gaan open, mooie samenwerkingen verschijnen. Hoe precies? Daar horen jullie hopelijk binnenkort meer over!

Van bandje naar band, is er ergens een grens die je over kunt gaan om jezelf band te kunnen noemen? Wij herinneren onszelf regelmatig aan dat waar het allemaal begon: Niëls bandje, we noemen het gekscherend, maar daar begon het. Bij Niël die een visie had voor muziek in de kerk (en buiten de kerk). In ons hart blijven we nog steeds dat bandje, zo voelt het ook. Een bandje dat een hart heeft voor muziek, aanbidding en de kerk. Een band dat een klein instrument mag zijn in de handen van een grote God.

Bij een Global Leadership Summit een tijdje terug werd er gesproken over de grote visie: Durven we een grotere visie te hebben?  Durven we uit onze eigen comfortabele plekken op te staan en over de gevestigde orde heen te kijken? Gods visie is namelijk zo veel groter dan dat wij ons kunnen voorstellen! Als Rinon willen we onze visie vergroten en ontdekken wat God nog meer voor ons heeft weggelegd. Dat avontuur willen we samen met jullie blijven aangaan! Jullie: De kerken, de commissies, de verenigingen, de festivals, de evenementen, de organisaties, de mensen. De mensen, ja, want daar gaat het uiteindelijk om: De mensen bereiken met Gods boodschap voor deze wereld. Gods liefde die zo geweldig is, Zijn genade die zo groot is en Zijn trouw die altijd blijft.

Verstuur een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.