Een aanhanger van Jezus

Posted by on 15 mei, 2015 | 3 reacties

Een aanhanger van Jezus

Nee, deze blog gaat niet over de vraag ‘ben jij al een aanhanger van Jezus?’. Deze blog gaat over de bijzondere gebeurtenissen van afgelopen weekend. Het verhaal van een aanhanger van Jezus!

Vorig weekend presenteerden we REIS tijdens het cd release concert. Een super bijzondere avond, met hartverwarmende reacties! We zijn erg blij dat zó veel mensen zijn gekomen!

Nog nagenietend van de avond moest er wel opgeruimd worden. Tijdens zo’n concert gebruik je behoorlijk wat spullen! Om alle geluidsapparatuur te vervoeren moesten we drie auto’s vol laden, die in karavaan richten de opslagplek reden. “Eigenlijk heb je hiervoor een aanhanger nodig!” klonk het. Ergens midden in de nacht van vrijdag op zaterdag kon de laatste Rinonner het hoofd op het kussen leggen.

Veel tijd om uit te rusten was er niet; zondagavond ging het dak er af tijdens de Kidspraise in Vriezenveen! Een te gekke avond, een feestje voor God!

Volgens de planning zou er dan even een maandagje niks op Rinongebied te doen zijn. Dinsdagavond repeteren we, dus na alle hectiek rondom cd-release en kidspraise gingen we nu weer terug naar business as usual. Toch?

Maandag net na de middag opende ik mijn mailbox. Ik had een e-mail gekregen van een vriend van de band. Titel: Donatie aan Rinon. ‘Oh ja, die vriend wilde me nog iets vragen,’ herinnerde ik me. Gauw verder lezen.

De (voor mijn gevoel) vijf minuten daarna heb ik met mijn handen voor mijn gezicht gezeten. Daarna las ik het mailtje nog eens. En het stond er echt:

“Ik heb het op mijn hart om een donatie te doen aan Rinon, maar ik heb geen idee van welke bedragen gebruikelijk zijn, en wat bij jullie welkom is. Misschien kunnen jullie wel een aanhangerbakkie gebruiken om je licht en geluid te vervoeren, ik weet ook niet hoeveel dat kost.”

Hoe ongelooflijk is dat!! Na een paar minuten revalideren lukte het me om een antwoord te sturen: “Ik weet ook nog niet wat een aanhangerbakkie kost. Je hoort van me!!!” Hier volgt een korte weergave van alles wat er die maandagmiddag gebeurde:

12.50 uur – Mail geopend, vervolgens fysiek niet tot handelen in staat

12.55 uur – In dit soort situaties doe je (na God te danken) één ding: Johan Otten inlichten. Die man weet van dingen.

13:00 uur – Poging tot rustig blijven mislukt. Welke afmetingen hebben onze boxen? Wat hebben we nodig? Vragen!!

13:30 uur – Marktplaats, here we come!!

14:15 uur – Méér dan perfecte aanhanger gevonden: aluminium, overdekt en nog veel meer moois! In Lelystad.

14:35 uur – Na overleg de verkoper gebeld. Nee, vasthouden kon hij niet, want ‘vanavond krijg ik kijkers’. Antwoord: ‘Heb je vanmiddag tijd??’

15:15 uur – Na nog wat ge-app en gemail en financiëligheden stap ik in de auto. Op naar Lelystad!

16:45 uur – De aanhanger is gekocht. Wauw, hij is gewoon perfect voor ons!
Leuk detail: hij was van een licht- en geluidsbedrijf en heeft al heel wat kilo’s apparatuur mogen vervoeren!

18:00 uur – Terug in Twente. De aanhanger staat nog in Lelystad, want mijn auto heeft geen trekhaak. Maar daar is Johan; hij meldt dat hij de aanhanger de volgende dag kan ophalen!

Vier uur na het ontvangen van het e-mailtje van onze vriend was de aanhanger gekocht.

Noot: de rest van de band wist toen nog van niks 🙂

Dinsdagochtend vertrok Johan al vroeg richting Lelystad om de aanhanger op te halen. Een smoes was nodig om Eline in het ongewisse te laten. Maar dan héb je ook een verrassing ! De rest van de dinsdag verkneukelden Johan en ik ons van de voorpret en elke 15 minuten kneep ik mezelf eens in de arm.

’s Avonds volgde een oefening in het doen-alsof-er-niets-aan-de-hand-is. We hebben lekker gerepeteerd (terwijl een fotograaf een plaatje schoot voor een krantenartikel) voor het komende optreden in Westerhaar.

Tijdens de koffie begint de rest van de band toch iets te vermoeden, als Johan en ik iets te mysterieus doen met elkaar. We nodigen onze vier geliefde bandleden uit om naar buiten te komen en laten hen allemaal tegelijk het mailtje van onze vriend lezen. Het zeil gaat van de aanhanger af:

‘Wooooow!’

Vrijdagavond spraken we over een aanhanger, dinsdagavond was het aanhangerbakkie van ons. Duizend gedachten gaan door het hoofd. De vriend van Rinon deed dit omdat hij een aanhanger van Jezus is. Wij zijn erg geraakt, ongelooflijk bemoedigd en voelen ons ontzettend gezegend door God. Onze tip: wordt ook aanhanger van Jezus en be blessed!

3 reacties

 1. Mogen jullie nummers op YouTube?? Of brengt dat de verkoop in gevaar?

  • Hallo Netty,
   In de loop van dit jaar zullen we de nummers wellicht op YouTube zetten. Maar nu eerst nog niet. Op dit moment staat er al wel van ieder nummer een fragment op onze homepagina.

   Groetjes namens Rinon,
   Johan

 2. Om met jullie eigen woorden te zeggen: “Breng dank en prijs de Heer…”. Kippenvel 🙂

Verstuur een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.