Mag ik u voorstellen: REIS

Posted by on 10 apr, 2015 | 0 reacties

Mag ik u voorstellen: REIS

Ik weet het, we zeggen het al maanden: de CD komt er bijna aan!
Al maanden maken we jullie lekker met foto’s vanuit de studio, berichtjes over opnames en ideeën over de CD.

Maar zal ik eens wat vertellen?

De CD komt er bijna aan! En nu is dat ‘bijna’ concreet binnen handbereik!! “Jaja, dat zeiden ze in december ook”, zul je nu misschien denken. Af en toe krijg ik dan ook de vraag: ‘Waarom duurt het toch zo lang?’. Ik zal het proberen uit te leggen..

Toen we 3 jaar geleden bij Opwekking waren en de workshop van Paul Baloche over songwriting volgden, was het alsof God tegen mij zei: “Dit, Eline, is wat jij moet doen!”. Hoewel ik al vaker had geprobeerd om een lied te schrijven, waren deze pogingen elke keer op niks uitgedraaid. Je kent het wel: 2 regels op papier en dan volledig vast komen te zitten. Toch was dat verlangen om eigen nummers te schrijven voor Hem niet verdwenen.
Toen ik tijdens die workshop zo door God geraakt werd, wist ik het zeker: ‘Dit is wat ik ga doen. En deze keer gaat het me lukken, want Hij gaat me helpen!’ Het voelde als een cadeau. Een cadeau dat later nog groter zou worden.

En zo begon de mooiste muzikale reis die ik tot nu toe heb mogen maken. De week na opwekking heb ik 2 nummers mogen schrijven, die al gauw gevolgd werden door nummer 3 en 4. Wat is het spannend om zo’n nummer voor het eerst aan Rinon, en later aan gemeentes te laten horen!
Maar net zoals God het proces van het schrijven van het lied zegende, zo zegende Hij ook de manier waarop de nummers ontvangen werden. Fantastisch om mensen te kunnen raken, bemoedigen en helpen met onze muziek.

Voor ons had de reis hier best mogen eindigen, dan was het al een geweldige ervaring geweest. Maar God had meer voor ons in petto. Na een paar maanden kregen we de mogelijkheid om onze nummers op CD te gaan zetten. We begonnen met ‘Kijk om je heen’, waarna al gauw besloten werd om deze op single uit te brengen. Heel erg gaaf, maar dit was nog het einde van de reis niet!
De andere nummers moesten ook nog opgenomen worden.

De afgelopen 2 jaar zijn we bezig geweest met het uitwerken, arrangeren, instuderen, bijschaven en opnemen van de nummers. Wat was dit een grote leerschool voor ons allemaal!
Er waren momenten dat we onszelf wel voor het hoofd konden slaan. Momenten dat onze onervarenheid keihard voelbaar en merkbaar was. Er zijn hele stukken van opnames verwijderd en opnieuw opgenomen, omdat we gedurende het traject ons hadden ontwikkeld en de muziek nu toch anders wilden laten klinken. Of simpelweg omdat we stomme fouten hadden gemaakt.
Er zijn momenten geweest dat we het liefst het bijltje erbij neer wilden gooien: alles kostte zoveel tijd en moeite! En soms lukte het maar niet om de opname naar onze zin te krijgen. Werkte de techniek tegen, kregen we niet uit onze vingers wat we in ons hoofd hadden of bleef een hardnekkige verkoudheid roet in het eten gooien.
Er zijn periodes geweest dat we nauwelijks bezig waren met de CD, omdat we zoveel andere optredens hadden. En er zijn periodes geweest dat we optredens hebben geweigerd zodat we ons weer konden focussen op de CD.

Zijn er dan alleen maar zware momenten geweest?
Zeker niet! Er waren ook momenten van genieten: Wie krijgt er nu de kans en mogelijkheid om als band een eigen CD te ontwikkelen, stap voor stap samen alles uit te proberen en daarin te groeien?
We hebben veel lol gehad in de studio en tijdens het ontwikkelen van de CD. Heerlijke uren van repeteren, jammen en brainstormen. Genoten van de reacties van mensen bij horen van onze nummers tijdens optredens. Ons ontwikkeld op muzikaal gebied, zowel persoonlijk maar ook als band. We hebben ontdekt dat we een band zijn die zijn energie haalt uit optredens. We zijn nog betere vrienden geworden dan we al waren.
En het belangrijkste: We zijn elke keer gewezen op datgene waar het echt om draait: God. Hij was erbij tijdens het repeteren en de opnames, maar ook tijdens al het werk er omheen. En deze CD is dan ook helemaal voor Hem bedoeld!

Afgelopen weken zijn we stuiterdruk geweest met het ontwerpen van het drukwerk en het afwerken van de opnames. Geweldig om te zien dat ook ieder lid van de band daar zijn talenten in kan gebruiken. Waar de één geweldig kan ontwerpen, kan de ander zijn oren inzetten om de puntjes op de i te zetten bij de opnames, terwijl een derde vooral de praktische dingen doet en regelt.

Nu is de CD klaar. We zijn trots op ons harde werk en het resultaat, maar vooral heel erg dankbaar! En, ter ere van deze muzikale reis die we als band hebben afgelegd, hebben we een naam gekozen die hierbij aansluit. Mag ik u voorstellen: REIS
REIS is niet alleen een verklanking van onze reis, maar tegelijk is dit een cadeau en belofte voor iedereen die ook op zoek is naar Gods leiding in zijn/haar leven. Laat de muziek je inspireren over wat God in je leven wil doen, want geloof me: dat is onvoorstelbaar veel!

Benieuwd geworden naar REIS? Wees welkom bij onze CD release concert op vrijdag 8 mei!
20.30 uur, Het Centrum in Nijverdal.

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Nieuwe cd van de band Rinon | Johan Otten - veelzijdig leven - […] Wil je meer weten over het verhaal achter het ontstaan van de cd? Klik dan hier en lees de…

Verstuur een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.