Laat me….

Posted by on 16 okt, 2014 | 2 reacties

Laat me….

Het begon 2,5 jaar geleden: het schrijven van nummers voor Rinon. De eerste 7 nummers worden op dit moment uitgewerkt en opgenomen om op onze eerste CD te verschijnen. Ontzettend gaaf natuurlijk, maar ondertussen staat het schrijven gelukkig niet stil!

De nummers die ik schrijf, worden geschreven vanuit eigen ervaringen of vanuit de ervaringen die ik zie bij mensen om me heen. Zo ook dit lied. Het zong al een hele tijd in mijn hoofd rond, klaar om op papier gezet te worden. Vanavond is dit eindelijk gelukt! Om dat te vieren geef ik jullie graag een kijkje in het (moeilijke) ontstaan van dit nummer:

Onrustig kind, wat vecht je toch. Laat Me jou omarmen.
Onzeker kind, wat twijfel je nog. Laat Me jou versterken.
Verdrietig kind, wat huil je toch. Laat Me jou verwarmen.

Een paar maanden geleden zat ik in een geloofsdip. Je kent het wel: druk met afstuderen, veel (leuke) activiteiten tussendoor, allerlei mensen die dingen van je verwachten, onzekerheid over werkgelegenheid, een enorme prestatiedruk die je jezelf oplegt, enz enz.. Kortom: ik had veel aan mijn hoofd. Door al deze drukte nam ik steeds minder tijd om dicht bij God te zijn.  Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar als ik weinig bewust met mijn geloof bezig ben, heeft dat op den duur invloed op mijn hele doen en laten. Tijdens deze drukke periode had ik steeds meer last van twijfels, vermoeidheid en strijd. Vragen als: ‘Waarom moet alles toch zo moeilijk zijn?’, ‘Wat heb ik nou aan een diploma waar ik toch geen werk in kan vinden?’ en ‘Waarom geeft God niet gewoon kant en klare antwoorden?’ kwamen dagelijks in mij op. Ik zag veel van een negatieve kant en, ondanks dat ik naar de buitenwereld optimistisch bleef, dacht ik regelmatig: ‘Laat me met rust, laat me het zelf maar uitzoeken, laat me…’.

Het klinkt heel ernstig, zoals ik het hierboven beschrijf. Geloof me, depressief was ik echt niet, maar lekker in m’n vel zat ik ook niet. Tot ik op een gegeven moment meerdere keren de bijbeltekst uit Matheus 11:25-30 onder ogen kreeg. Ik realiseerde me dat ik het al weken allemaal alleen probeerde te doen. Ik probeerde alles alleen op te lossen, uit te werken, af te krijgen en uit te zoeken. Tijdens die weken had ik nauwelijks God gevraagd mij hierbij te helpen. Telkens had ik gezegd: Laat me maar, laat me het alleen doen. Terwijl God juist ook betrokken wil zijn in de alledaagse dingen!

Als je moe bent, of verward bent,
geef al je zorgen aan Mij.
Bij Mij kan je rusten, vernieuwen je krachten
en leren van Mij.
Want Mijn juk is zacht en Mijn last is licht,
kom bij Mij.

Ik werd weer met mijn neus op de feiten gedrukt: God is niet een God van afstand, een God van alleen leuke en vrolijke dingen of alleen een God van succesvolle personen. Nee, Hij wil overal bij betrokken zijn! Bij je zorgen, je verdriet, je slagen en falen, je schreeuwen en zwijgen, je vrolijkheid en bij je humor. Hij houdt zoveel van ons, dat Hij het ons niet alleen wil laten doen. Voor mij betekende dit: God weer actief betrekken bij mijn doen en laten door Hem te vertellen wat me bezig hield, waar ik me zorgen over maakte en welke leuke plannen ik had!

Waren daarmee mijn problemen opgelost?  Nee hoor! Maar er was een groot verschil met eerst: Ik deed het niet meer alleen! Ik mocht en mag vol vertrouwen mijn weg gaan. Hard werken en mijn best doen, dan zal God voor de rest zorgen. Want Hij houdt zoveel van ons, dat Hij ons alles wil geven wat we nodig hebben. De enige vraag die God daarbij aan mij en jou stelt…

 

‘Mijn lieve kind, waar wacht je nog op… Laat Mij van je houden!’

 

 

(Nieuwsgierig naar ons nieuwe nummer? Houdt de site in de gaten, wanneer we ‘Laat me’ voor het eerst laten horen tijdens een optreden!)

2 reacties

  1. Bijzer zoals je het verwoord in je blog. In mijn preek volgende week mag ik over luisteren spreken (mijn scriptie ow) deut.6.4
    Ik heb ervoor gekozen om Mat.11:28 als NTische lezing bij te doen. Je verhaal komt helemaal overeen…. prachtig verwoord! Zegen!

  2. mooi verwoord. Herkenbaar!

Verstuur een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.